Η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας είναι ένας νεανικός σύλλογος με αμιγώς νεανικό κοινό και προπονητές. Το βάρος μας, σε κάθε άθλημα, πέφτει στα μικρά παιδιά, τα οποία αποτελούν τη χαρά, την πνοή και τη δύναμή μας!

Όποιο από τα αθλήματα του υγρού στίβου και αν ακολουθήσει το παιδί σας, όλα ξεκινούν από την κολύμβηση. Μάλιστα, η κολύμβηση είναι, διαχρονικά, ένα από τα λίγα αθλήματα που αποτέλεσε τη μύηση στον αθλητισμό για πολλούς μεγάλους αθλητές σε διάφορα άλλα αθλήματα.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά και να αναλύσουμε τους πολλαπλούς λόγους για τους οποίους η εκμάθηση κολύμβησης είναι σημαντική για τους μικρούς σας ήρωες και εν καιρώ θα το πράξουμε.

Όμως, σε αυτό το άρθρο μας, θα δούμε επιγραμματικά 10 σημαντικά οφέλη της κολύμβησης για τα παιδιά μας!

– Η κολύμβηση είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών.

– Η κολύμβηση προωθεί τον υγιή τρόπο ζωής και διδάσκει ένα παιδί να αγωνίζεται για να διαπρέπει σε αθλητικές δραστηριότητες.

– Η κολύμβηση είναι ένα συναρπαστικό ατομικό, αλλά και ομαδικό άθλημα.

– Η κολύμβηση είναι μια τεχνική και εξειδικευμένη δραστηριότητα η οποία συνεπάγεται εκτεταμένη ανάπτυξη των δεξιοτήτων.

– Η κολύμβηση είναι μια υγιής δραστηριότητα που μας ακολουθεί όλη μας τη ζωή. Οι συμμετέχοντες μπορεί να είναι από 1 μέχρι 101 χρόνων.

– Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα με ελάχιστους τραυματισμούς σε σύγκριση με άλλα αθλήματα.

– Η κολύμβηση διδάσκει τα μαθήματα ζωής του αθλητισμού και του αθλητικού πνεύματος που περιλαμβάνουν τη διαχείριση της νίκης και της ήττας, καθώς και τη συνεργασία με τους κριτές-χρονομέτρες, τους συναθλητές και τους προπονητές.

– Η κολύμβηση παρακινεί τους συμμετέχοντες να αγωνιστούν για την προσωπική τους βελτίωση και διδάσκει τη στοχοπροσήλωση.

– Η κολύμβηση καλλιεργεί μια θετική νοητική στάση και την υψηλή αυτοεκτίμηση.

– Η κολύμβηση μπορεί να αποτρέψει τον πνιγμό.

Πέρα από αυτούς τους 10 σημαντικούς λόγους για να μάθουν κολύμβηση τα παιδιά σας, η ένταξή τους στη Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας τους κάνει μέλη σε μία από τις πιο όμορφες αθλητικές οικογένειες της Λάρισας, με ανθρώπους που αγαπούν με πάθος τον υγρό στίβο και τα παιδιά. Ανθρώπους που προσπαθούν, καθημερινά, να ενημερώνονται και να εξελλίσονται!

2016-03-11T09:34:54+00:00