Ο καιρός έφτασε και η Ν.Ε.Λ, όπως και το προηγούμενο καλοκαίρι, συμμετέχει στη μεγαλύτερη γιορτή της υδατοσφαίρισης στη χώρα μας, HaBaWaBa Greece!

Αυτή η μεγάλη γιορτή με τη συμμετοχή συλλόγων από ολόκληρη της Ελλάδα θα διεξαχθεί το τετραήμερο 6-9 Ιουλίου στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλίμου.

Μετά την επιτυχία της διοργάνωσης του HaBaWaBa Greece το 2016, η Delta I.S.O. σε συνεργασία με την Water Polo Development ΄μεγαλώνει το εύρος των συμμετοχών καθώς και τα εργαστήρια δημιουργικότητας.

Το HaBaWaBa Greece περιέχει δύο ηλικιακές κατηγορίες αθλητών (κάτων των 9 και κάτω των 11 ετών). Αυτό σημαίνει ότι αθήτές και αθλήτριες έως 9 και ως 11 ετών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης.

Το 2ο φεστιβάλ HaBaWaBa Greece υποστηρίζουν: η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.), η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.),  ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης (Σ.Ε.Δ.Υ.) και ο Δήμος Αλίμου ο οποίος παρέχει μεταξύ άλλων το Κολυμβητήριο με τις υποδομές του.

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλίμου διαθέτουν δύο θερμαινόμενες πισίνες. Η μια Ολυμπιακών διαστάσεων, πενηντάρα, (50μ. x 25μ.) με οκτώ διαδρομές και η άλλη εκμάθησης (10μ. x 12,5μ.) η οποία είναι σκεπαστή. Έχουν φιλοξενηθεί πολλοί διεθνείς αγώνες και χαρακτηρίζεται από τα πλέον σύγχρονα του λεκανοπεδίου αλλά και πανελλαδικά.

Για την Συντήρηση χρησιμοποιούνται υλικά υψηλών προδιαγραφών και διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για υγιεινή και ασφαλή κολύμβηση και υδατοσφαίριση. Το κολυμβητήριο διαθέτει:

Θέσεις πάρκινγκ

Άνετα και σύγχρονα αποδυτήρια

Φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των αθλουμένων σε ειδικά ερμάρια

Παιδικά αποδυτήρια με βοηθητικό βρεφικό εξοπλισμό

Ιατρείο

Σε όλες τις εγκαταστάσεις υπάρχει πρόσβαση με ράμπα για ΑΜΕΑ.

Αυτή είναι η 2η διοργάνωση του HaBaWaBa Greece και η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας συμμετέχει και φέτος με 3 ομάδες: τους Assassins (2006), τους Pirates (2007) και τους Hippocampus (2008-2009).

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΤΟ HABAWABA

Η ονομασία HaBaWaBa προέρχεται από το ακρωνύμιο της Αγγλικής έκφρασης «Happy Baby Water Ball» που σημαίνει «Χαρούμενο Μωρό – Μπάλα στο νερό» περιγράφοντας το αίσθημα χαράς που διακατέχει τα παιδιά όταν παίζουν με μπάλα στο νερό.

Η διοργάνωση, την ιδέα της οποίας είχε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Waterpolo Development και την οργάνωση της οποίας έχει αναλάβει στην Ελλάδα η Delta I.S.O.,  λαμβάνει χώρα υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας  Ελλάδος (Κ.Ο.Ε), της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.)  με την υποστήριξη τόσο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου  (FINA) όσο και της Ευρωπαικής (LEN).

Πρόκειται ,  για την πιο σημαντική διοργάνωση που αφορά παιδιά ηλικίας έξι έως έντεκα ετών από όλο τον κόσμο και περιλαμβάνει ενεργή συμμετοχή αθλητών, προπονητών, συνοδών, παραγόντων, οικογενειών και φιλάθλων με σκοπό την προώθηση του αθλήματος της υδατοσφαίρισης, τη διαδοσή του σε όλο τον κόσμο αλλά και την εκπαίδευση των νεαρών αθλητών και των υπόλοίπων συμμετεχόντων σε κοινωνικά, περιβαλλοντικά και άλλα θέματα.

Στο επόμενο άρθρο μας θα δούμε αναλυτικά όλους τους αθλητές που απαρτίζουν τις 3 ομάδες που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για να εκπροσωπίσουν τη Ν.Ε.Λ σε αυτή τη σημαντική για το πόλο διοργάνωση!

Το poster της φετινής διοργάνωσης

2017-10-02T14:17:46+00:00