Πολλά και ποικίλα τα οφέλη της κολύμβησης για τα παιδιά μας και είναι καλό, που και που, να τα θυμόμαστε. Ας δούμε 4 βασικούς τομείς στους οποίους η κολύμβηση ξεχωρίζει και την κάνουν μια από τις πιο σημαντικές αθλητικές δραστηριότητες για κάθε παιδί!

Άσκηση για την υγεία

Η κολύμβηση αποτελεί μια αποτελεσματική ευκαιρία για άσκηση για τα παιδιά μας. Η κολύμβηση περιλαμβάνει καρδιαγγειακή δραστηριότητα, η οποία ενισχύει την καρδιακή και πνευμονική κατάσταση. Αυξάνει επίσης τη δύναμη, την αντοχή, την ευελιξία και την ισορροπία, χάρη στη δραστηριότητα και στις κινήσεις που σχετίζονται με τα στιλ κολύμβησης. Τα παιδιά που συμμετέχουν τακτικά σε κολυμβητικές δραστηριότητες είναι πιο πιθανό να αποφύγουν προβλήματα υγείας που συνδέονται με την παιδική παχυσαρκία, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη!

Δεξιότητες κολύμβησης για ασφάλεια

Ο πνιγμός είναι ένας πραγματικός κίνδυνος για τα παιδιά. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναφέρουν ότι περίπου ένας στους πέντε ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό είναι νεότεροι από 14 ετών. Με τη διδασκαλία των δεξιοτήτων κολύμβησης στα παιδιά μας αυξάνουμε κατακόρυφα την ασφάλεια τους  μέσα στο νερό!

Αθλητικά επιτεύγματα

Τα παιδιά που απολαμβάνουν το κολύμπι μπορούν να επιδιώξουν πρόσθετες δραστηριότητες στο νερό, όπως η ανταγωνιστική ή η ομαδική κολύμβηση και η υδατοσφαίριση. Όταν τα παιδιά συμμετέχουν σε ατομικά ή ομαδικά αθλήματα κολύμβησης, λαμβάνουν θετικές ευκαιρίες για αθλητική εκμάθηση, εργάζονται για στόχους και λειτουργούν ως μέλη μιας ομάδας. Τα παιδιά που συμμετέχουν σε συνεχείς κολυμβητικές πρακτικές και αθλητικές εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν πιο δυναμικά, καθώς αναπτύσσουν μια θετική προοπτική και αυτοεκτίμηση!

Διασκέδαση στο νερό

Ο χρόνος διαμονής στο νερό είναι, επίσης, θετικός για την ψυχική υγεία των παιδιών μας. Η κολύμβηση μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και να μειώσει το άγχος. Σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά απολαμβάνουν το κολύμπι περισσότερο από άλλους τύπους άσκησης, οπότε, εάν παρέχετε στα παιδιά σας ευκαιρίες να κολυμπήσουν, είναι πιο πιθανό να ασκηθούν.

Μη ξεχνάτε λοιπόν να βάλετε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα την κολύμβησης των παιδιών σας!

2018-10-23T13:13:07+00:00