Δύο ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες ομιλίες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας την προηγούμενη Παρασκευή!

Η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Α.Σ Πηνειό διοργάνωσαν την εκδήλωση με θέμα “Μυοσκελετικά Προβλήματα , Πρόληψη και Αποκατάσταση μέσα απο τη Μηχανική Διάγνωση & Θεραπεία (Μέθοδος McKENZIE)”.

Ο φυσικοθεραπευτής Αναστάσιος Αναστασίου, cred MDT, ειδικευμένος στην Ορθοπαιδική και Αθλητική Φυσιοθεραπεία με τη μέθοδο McKENZIE, μίλησε για την καινοτόμο αυτή μέθοδο που εφαρμόζεται με επιτυχία από πολλούς φυσικοθεραπευτές σε ολόκληρο τον κόσμο. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η θεραπεία και η αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων χωρίς χειρουργίο, χωρίς επαναληπτικές συνεδρείες, οι οποίες ταλαιπωρούν τους ασθενείς, και σχεδόν καθόλου υποτροπές. Αυτό συμβαίνει, κυρίως, διότι πέρα από τη διάγνωση ο φυσικοθεραπευτής εκπαιδεύει τον ασθενή ώστε να κάνει σωστά τις καθημερινές ασχολίες οι οποίες μπορεί να επιβαρύνουν το σώμα του, όπως να σηκώνει βάρη, να κάνει τις δουλειές του σπιτιού κ.α, ενώ παράλληλα αυτοθεραπεύεται.

Η ομίλια του κ. Αναστασίου επικεντρώθηκε, κυρίως, σε πληροφορίες σχετικά με τα γόνατα, τους ώμους, τη μέση και τον αυχένα που απασχολούν τους κολυμβητές και τους ποδηλάτες.

dec-health-event-review-2

Η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Ανθή Καραπέδη, με ειδίκευση στη βιωματική-focusing ψυχοθεραπεία, επικεντρώθηκε στην ομιλία της στη σημασία του να ακούμε το σώμα μας και να παρακολουθούμε τη βιωματική του διαδικασία, η οποία είναι θεραπευτική και διευκολύνει την καθημερινότητά μας.

Σχετικά με τους αθλητές, οι οποίοι είναι εξοικιωμένοι να ακούν το φυσικό τους σώμα (κιναίσθηση, αναπνοές), τονίσε πως αν εκπαιδευτούν σωστά θα έχουν πιο εύκολη πρόσβαση και στο πιο “εσωτερικό τους σώμα”. Παράλληλα, η κ. Καραπέδη μίλησε σχετικά με τα ψυχοσωματικά συμπτώματα, πως το σώμα “ζητά την προσοχή μας” (ανάγκες που δεν καλύφθηκαν, εσωτερική ασυμφωνία, επιθυμίες που δεν εκφράστηκαν) και για τεχνικές προσέγγισης της βιωματικής διαδικασίας(σταμάτημα σκέψης, διαφραγματικές αναπνοές, προοδευτική χαλάρωση). Μάλιστα, προς το τέλος της εκδήλωσης, οι παρεβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την προοδευτική χαλάρωση, μέσα από την καθοδήγησή της.

 

2017-10-02T14:17:47+00:00