Το καλοκαίρι έχουμε το 17ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη. Η χώρα μας θα δώσει το παρών με 2 ομάδες (άνδρων και γυναικών), οι οποίες λίγες ημέρες πριν έμαθαν τους αντιπάλους τους.

Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών κληρώθηκε στο Γ’ Όμιλο, με Σερβία, Ισπανία, Νότια Αφρική και η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών στον Δ’ Όμιλο με Ρωσία, Αυστραλία, Καζακστάν.

mens-water-polo-draw

womens-water-polo-draw

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την εκδήλωση της κλήρωσης άνοιξε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στη Βουδαπέστη με την ιδιότητα του Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Fina, ως Liaisson (Σύνδεσμος) με την Τεχνική Επιτροπή Υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, απευθύνοντας σχετικό χαιρετισμό.

mens-junior

womens-junior

Στην ίδια εκδήλωση έγιναν και οι κληρώσεις για τα παγκόσμια πρωταθλήματα νέων ανδρών και γυναικών, εκεί όπου συμμετέχουν επίσης οι εθνικές ομάδες της χώρας μας. Μάλιστα το παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης νέων γυναικών θα διεξαχθεί στο γειτονικό μας Βόλο το Σεπτέμβρη, ενώ το αντίστοιχο πρωτάθλημα των ανδρών θα γίνει στο Βελιγράδι.

Οι δηλώσεις των προπονητών μετά την κλήρωση…

Θοδωρής Βλάχος, Προπονητής Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών

coach-seminars-belgrade-thodoris-vlachos

«Στον όμιλο μας υπάρχουν ομάδες διαφορετικής δυναμικότητας, όπως η χρυσή Ολυμπιονίκης Σερβία, η πιο αδύναμη ομάδα του τουρνουά Νότιος Αφρική και μία ομάδα στα μέτρα μας όπως η Ισπανία. Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται εμείς θέλουμε να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση του ομίλου που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά. Γενικότερα η είσοδος στην 8άδα αποτελεί τον πρώτο στόχο γι αυτή την ομάδα. Δε θεωρώ πως το πρόγραμμα θα παίξει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο, αφού κοιτάζουμε τους αγώνες έναν έναν».

Γιώργος Μορφέσης, Προπονητής Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών, Τεχνικός Διευθυντής Υδατοσφαίρισης της ΚΟΕ

morfesis

«Για εμάς πρώτος στόχος είναι η είσοδος στην οχτάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Γνωρίζαμε εξ’ αρχής πως θα έχουμε δύο πολύ καλές ομάδες στον όμιλό μας, αφού βρισκόμασταν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Δεν μπορείς να διαλέξεις κάποια πό αυτές. Είναι όλες περίπου στο ίδιο επίπεδο. Το καλό είναι ότι αποφύγαμε την Κίνα από το τέταρτο γκρουπ. Έτσι κι αλλιώς, όλες οι κληρώσεις κρίνονται εκ των πραγματών. Κάθε παιχνίδι θα είναι ξεχωριστό, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές ομάδες παρουσιάζουν αλλαγές στα ρόστερ τους και στους προπονητές τους με το άνοιγμα του νέου Ολυμπιακού κύκλου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο, αλλά τους σεβόμαστε όλους. Η Ρωσία και η Αυστραλία είναι δύο ομάδες υψηλού επιπέδου και οι διαφορές μεταξύ των κορυφαίων ομάδων είναι πολύ μικρές».

Στέφανος Λέανδρος – Προπονητής Εθνικής ομάδας Νέων Γυναικών

leandrou

«Δε μου αρέσει να μιλάω για κληρώσεις, καθώς θεωρώ πως εκεί πέρα δεν κρίνεται σχεδόν τίποτα. Το σημαντικότερο είναι κατά τη διάρκεια των αγώνων να έρθουμε ως ομάδα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Θέλουμε να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε στον όμιλο και το σημαντικό παιχνίδι είναι το χιαστί, όπου εκεί πέρα

2017-10-02T14:17:46+00:00