Συνεχίζοντας το αφιέρωμά μας στις “συνήθειες των πρωταθλητών”, σε αυτό το 2ο μέρος θα δούμε ακόμη τρεις καλές συνήθειες, οι οποίες μας βοηθούν να γίνουμε πρωταθλητές στην υδατοσφαίριση, στα υπόλοιπα σπορ του υγρού στίβου, στα υπόλοιπα αθλήματα, αλλά, κυρίως, στην προσωπική μας ζωή!

Στοχοθέτηση

habbits-of-champions-4

Πριν κάνουμε οτιδήποτε να συμβεί στη ζωή μας πρέπει να έχουμε την κατεύθυνση. Οι στόχοι μας δίνουν την κατεύθυνση που θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε ένα όραμα για τη ζωή μας. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γράφουν στο χαρτί τους στόχους τους και  επανεξετάζουν τακτικά τον κατάλογο αυτό. Δημιουργήστε ένα όραμα για τη ζωή σας. Όταν σκεπτόμαστε συνεχώς πού θέλουμε να φτάσουμε και τι θέλουμε να επιτύχουμε, έχουμε μια πολύ καλύτερη ευκαιρία να το κάνουμε να συμβεί!

Πρόθεση για δράση και ρίσκο

habbits-of-champions-5

Τα όνειρα και οι στόχοι είναι σημαντικοί, αλλά χωρίς δράση είναι άδεια. Έχοντας όραμα και αναλαμβάνοντας δράση προς αυτούς τους στόχους θα μας βοηθήσει να βρούμε την επιτυχία σε όλα όσα κάνουμε. Οι περισσότεροι από εμάς δε φτάνουμε ποτέ στα όρια των δυνατοτήτων μας. Η σύζευξη των στόχων με την κατάλληλη δράση θα μας βοηθήσει να κλείσουμε αυτό το κενό. Φοβόμαστε την αποτυχία; Οι πρωταθλητές είναι αυτοί που είναι πρόθυμοι να αναλάβουν το ρίσκο και να βάλουν τον εαυτό τους σε θέση να τολμήσουν για τη νίκη. Είναι αυτοί που είναι πρόθυμοι να προκαλέσουν τον εαυτό τους για να βγούνε από αυτή τη ζώνη άνεσης και να μάθουν πόσο καλύτεροι μπορούν να είναι σε καθημερινή βάση.

Ισχυρή επιθυμία για μάθηση και ανάπτυξη

habbits-of-champions-6

Εδώ θα δούμε την περίπτωση του 97χρονου John Wooden. Παραδέχεται ότι επιβραδύνεται και έχει χάσει μερικές από φυσικές και πνευματικές ικανότητες του, όμως λέει «Μου αρέσει ακόμα να διαβάζω και εγώ θα συνεχίσω να μαθαίνω και να αναπτύσσομαι για όσο ζω. Δεν έχει σημασία ποιες είναι οι δυνατότητες μου! Θέλω να ξυπνάω κάθε ημέρα και να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Δε μπορώ να το κάνω αυτό, αν δε συνεχίσω να εξελίσσομαι και να μαθαίνω.» Πρέπει να αμφισβητήσουμε τον εαυτό μας για να αναπτυχθούμε. Αν δεν πάμε καλύτερα στη ζωή μας, τότε χειροτερεύουμε. Δεν πρέπει να μένουμε ποτέ στάσιμοι. Οι πρωταθλητές πάντα συνεχίζουν να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται!

Στο επόμενο, τελευταίο, μέρος αυτής της σειράς των άρθρων μας, θα δούμε τις υπόλοιπες τέσσερις καλές συνήθειες των πρωταθλητών που θα συμπληρώσουν τη δεκάδα μας!

*Διαβάστε το πρώτο μέρος των συνηθειών των πρωταθλητών!

2017-10-02T14:17:46+00:00