Το 16ο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Fina, που έγινε στο Kazan της Ρωσίας πριν δύο μήνες, έχει περάσει πλέον στην ιστορία και η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας κάνει μια αναδρομή σε όσα έλαβαν χώρα στο καλύτερο πρωτάθλημα μέχρι σήμερα!

Σε αυτό το πρώτο μέρος του αφιερώματός μας θα δούμε κάποια πράγματα που συνέβησαν φέτος για πρώτη φορά, καθώς και τα παγκόσμια ρεκόρ της διοργάνωσης, συνοδευόμενα από τα video τους!

Απολαύστε τα…

Πολλά συνέβησαν στη φετινή διοργάνωση για πρώτη φορά!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της FINA τα αθλήματα υγρού στίβου διεξήχθησαν σε ποδοφαιρικό γήπεδο, το Kazan Arena Stadium, το οποίο είναι, επίσης,  το πρώτο γήπεδο που χτίστηκε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου της FIFA το 2018.

Kazan2015_A look Back_PART1-2

Για πρώτη φορά, μεικτά ζευγάρια (άντρας/γυναίκα) διαγωνίστηκαν στα αθλήματα των καταδύσεων και της συγχρονισμένης κολύμβησης.

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία των πρωταθλημάτων της FINA, οι αθλητές φιλοξενήθηκαν σε Αθλητικό Χωριό.

Για πρώτη φορά ένας διεθνής δημοσιογραφικός οργανισμός από τη Ρωσία έλαβε το ρόλο του επίσημου ειδησιογραφικού και φωτογραφικού φορέα της διοργάνωσης. Ήταν το MIA Rossiya Segodnya.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των πρωταθλημάτων της FINA, η τελετή έναρξης δεν έλαβε χώρα σε κολυμβητήριο(χώρο με πισίνα), αλλά σε άλλο χώρο και διοργανώθηκε ως ξεχωριστό event. Η επιτυχία του ήταν τέτοια που επαναπροβλήθηκε από την τηλεόραση 7 φορές.

Kazan2015_A look Back_PART1-3

Τα παγκόσμια ρεκόρ της διοργάνωσης!

Η Σουηδή αθλήτρια  Sarah Sjostrom κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στο  αγώνισμα 100 πεταλούδας με χρόνο 55.74. Την επόμενη ημέρα, έγγραψε για ακόμη μια φορά το όνομα της στην ιστορία στα προκριματικά των 100 μέτρων πεταλούδα με χρόνο 55.64.

Η διακεκριμένη Ρωσίδα αθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης Natalia Ishchenko έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο ελεύθερο σόλο μαζεύοντας 97.23 πόντους.

Η Αμερικανίδα αθλήτρια Katie Ledecky ήταν, σύμφωνα με τους ειδικούς, η αποκάλυψη των αγώνων. Έσπασε το παγμόσμιο ρεκόρ στην ελεύθερη κολύμβηση 1500 μέτρων με χρόνο 15:27.71 στα προκριματικά. Την επόμενη ημέρα, στον τελικό, έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 15:25.48.

Η Ουγγαρέζα κολυμβήτρια Katinka Hosszu έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα medley με χρόνο 2:06.12

O Νοτιοαφρικανός κολυμβητής Cameron van der Burgh έκανε στα προκριματικά των 50 μέτρων ύπτιο χρόνο 26.62. Το ρεκόρ του κράτησε για λίγο, καθώς, αργότερα, το ίδιο απόγευμα στους ημιτελικούς, ο Βρετανός Adam Peaty το έσπασε ξανά με χρόνο 26.42. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, κανείς εκ των δύο δεν κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό.

Η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας πήρε το χρυσό στους τελικούς του μεικτού 4×100 medley με χρόνο 3:41.71, σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ της Ρωσικής ομάδας από το πρωί και αυτό της Αμερικάνικης ομάδας από το απόγευμα.

Βλέποντας αυτές τις εντυπωσιακές εικόνες, όλοι εμείς στη Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας, παίρνουμε περισσότερη δύναμη και βγάζουμε περισσότερο πάθος, ώστε κάποια στιγμή να δούμε τους δικούς μας αθλητές από τη Λάρισα να στελεχώνουν τις εθνικές μας ομάδες και να εκπροσωπούν την πόλη μας και ολόκληρη την Ελλάδα σε μεγάλες διοργανώσεις!

2017-10-02T14:17:57+00:00