Η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας σας παρουσιάζει το δεύτερο μέρος του αφιερώματός μας στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Καζάν της Ρωσίας το καλοκαίρι!

Η φετινή μεγάλη γιορτή του υγρού στίβου μας έδωσε συγκινητικές στιγμές, παγκόσμια ρεκόρ, εντυπωσιακές εικόνες και ακόμη περίσσοτερη ώθηση να δουλέψουμε σκληρά, για να μπορέσουμε να δούμε κάποια στιγμή δικούς μας αθλητές, από τη Λάρισα, να εκπροσωπούν τη χώρα μας σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση!

Δείτε το πρώτο μέρος του αφιερώματός μας, με video από όλα τα παγκόσμια ρεκόρ!
Ας δούμε ακόμη κάποια σημεία που έκαναν φέτος τη διαφορά…

Οι μικρότεροι και οι μεγαλύτεροι του παγκόσμιου πρωταθλήματος!

Kazan2015_A look Back_PART2-2

Η δεκάχρονη κολυμβήτρια Alzain Tareq από το Μπαχρέιν ήταν η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια που συμμετείχε στο φετινό πρωτάθλημα στο Καζάν! Τελείωσε στην τελευταία θέση στα προκριματικά των 50 μέτρων πεταλούδα. Παρά το κακό αποτέλεσμα, ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς  αθλήτριες για τα ΜΜΕ και πάρα πολλοί δημοσιογράφοι την “κυνηγούσαν” για μία της συνέντευξη!

Η κινέζα αθλήτρια Ren Qian, που έγινε φέτος δεκατεσσάρων χρόνων, ήταν η μικρότερη νικήτρια στο φετινό πρωτάθλημα. Κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα των καταδύσεων από την πλατφόρμα των 10 μέτρων!

Η κολυμβήτρια ανοιχτής θάλασσας Angela Maurer από τη Γερμανία ήταν η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που κέρδισε μετάλλιο στο φετινό πρωτάθλημα. Την ημέρα που γινόταν σαράντα χρόνων, έκανε δώρο στον εαυτό της το χάλκινο μετάλλιο στα 25 χιλιόμετρα του κολυμβητικού μαραθωνίου γυναικών!

Νίκη στο όνομα της αγάπης!

Ο Ιταλός αθλητής ανοιχτής θάλασσας Simone Ruffini θα θυμάται αυτούς τους αγώνες για πάντα! Έφυγε νικητής και στο αγώνισμα των 25 χιλιομέτρων του μαραθωνίου των αντρών, αλλά και στο “αγώνισμα του έρωτα”! Ακριβώς μετά τον τερματισμό του έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Aurora Ponselè που, επίσης, συμμετείχε στους αγώνες, την οποία και δέχτηκε συγκινημένη!

Φίλαθλοι, επισκέπτες και τηλεθεατές!

Kazan2015_A look Back_PART2-5

Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ωφείλει ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του στο κοινό που παρακολούθησε τους αγώνες! Πολλοί αθλητές, από διάφορες χώρες, μίλησαν για τον κόσμο και την εκπληκτική ατμόσφαιρα των αγώνων, τη φιλοξενία και τις γεμάτες κερκίδες. 25 χιλιάδες φίλαθλοι πρακολουθούσαν, κατά μέσο όρο, τα αγωνίσματα καθημερινά!

Οι πωλήσεις των εισιτηρίων έσπασαν κάθε ρεκόρ! Περισσότερα από 316 χιλιάδες από τα 404 χιλιάδες εισιτήρια πουλήθηκαν, ποσοστό που έφτασε το 78%!

Το πρωτάλημα παρακολούθησαν από τηλεόρασης 4.5 δισεκατομμύρια κόσμου. Τηλεοπτική κάλυψη παρείχαν 107 χώρες από 81 τηλεοπτικούς σταθμούς!

Η σημασία των εθελοντών!

Kazan2015_A look Back_PART2-4

Ο αριθμός των εθελοντών για το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν 2.500. Από αυτούς οι 2.212 συμμετείχαν καθημερινά στους αγώνες, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονταν σε κατάσταση αναμονής και δούλεψαν όπου χρειάστηκε κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Για κάθε εθελοντική θέση αιτήθηκαν 9.5 άτομα κατά μέσο όρο! Η μέση ηλικία τους ήταν 18-19 χρόνων, ενώ οι μεγαλύτεροι εθελοντές ήταν 76 και 77 χρονών. Οι μικρότεροι εθελοντές ήταν 14 χρονών! Η συμμετοχή τους έγινε εφικτή μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα των τοπικών αθλητικών σχολείων!

Για το τέλος αφήνουμε την εικόνα να μιλήσει για όλα όσα έλαβαν χώρα στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της FINA στο Καζάν της Ρωσίας!
Απολαύστε το video από τις καλύτερες στιγμές των αγώνων…και με Ελληνικό άρωμα!

2017-10-02T14:17:57+00:00