Για πρώτη φορά στην πόλη μας μια ομάδα υδατοσφαίρισης προκρίνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος!

Τα τελευταία χρόνια κάτι νέο και πολύ ενδιαφέρον γίνεται στο χώρο της υδατοσφαίρισης στη Λάρισα. Ο πιο νέος σύλλογος υγρού στίβου της πόλης, η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας, ο οποίος έκλεισε τα προσφάτως τα 7 χρόνια λειτουργίας, έχει δώσει νέα πνοή στην υδατοσφαίριση της Λάρισας, φτιάχνοντας δυνατές ομάδες υποδομών μέσω των ακαδημιών του, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει στενές σχέσεις με τους πιο ιστορικούς συλλόγους υγρού στίβου της χώρας μας.

Τα θετικά αποτελέσματα είναι συνεχή και το μέλλον της Λάρισας στην υδατοσφαίριση φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, ειδικά αν η διοίκηση του Ε.Α.Κ.Λάρισας υποστηρίξει περαιτέρω την προσπάθεια αυτή με χώρο και χρόνο στην πισίνα του κλειστού κολυμβητηρίου της πόλης μας!

Η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας κατάφερε να φέρει την ομάδα Μίνι Παίδων του συλλόγου στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος για 2η συνεχόμενη χρονιά, κατακτώντας την 1η θέση του ομίλου της Θεσσαλίας στην ημιτελική φάση.

Ο προπονητής Κώστας Γαλανόπουλος με τους συνεργάτες του, αφιερώνουν χρόνο στις μικρότερες ηλικίες, τόσο εντός πισίνας όσο και εκτός, προσπαθώντας να μυήσουν τους πιτσιρικάδες της πόλης μας στα μυστικά του πόλο και να εμφυσήσουν μέσα τους το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και του πρωταθλητισμού.

Στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Μίνι Πάιδων η ομάδα της Ν.Ε.Λ!

Η Ν.Ε.Λ τα κατάφερε για ακόμη μια φορά, πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο και την πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Μίνι Παίδων.

Η Λαρισινή ομάδα έδειξε χαρακτήρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, έκανε τρεις νίκες και μόλις μία ήττα,  κατάφέρνοντας να λάβει, σε τριπλή ισοβαθμία και ως πρώτη ομάδα του ομίλου Θεσσαλίας, ένα από τα δέκα εισιτήρια των τελικών που θα διεξαχθούν στην Αθήνα τον Ιούλιο.

Η Παρασκευή ξεκίνησε ιδανικά με τη Ν.Ε.Λ να νικά με 13-6 την Νίκη Βόλου. Το Σάββατο το πρωί η ομάδα μας συνέχισε να βρίσκεται σε φόρμα και να βρίσκει δίχτυα, νικώντας την ομάδα της Κοζάνης με 16-5.  Το απογευματινό παιχνίδι του Σαββάτου η Ν.Ε.Λ πήρε την 3η συνεχόμενη νίκη της με 14-9 απέναντι στην ομάδα ΟΥΚ του Βόλου, αν και έδειξε κάποια σημάδια κούρασης.Την Κυριακή η ομάδα μας εμφανίστηκε πιο χαλαρή και έκανε την μοναδική ήττα της απέναντι στην αξιόλογη ομάδα του Ν.Ο.Π, που ίσως άξιζε επίσης την πρόκριση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της Ν.Ε.Λ στα ημιτελικά

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 6 – 13 Ν.Ε.Λ

Σκορ Περιόδων: 0-6, 0-4, 3-0, 2-3,

Σκόρερ Ν.Ε.Λ: Βίτκος 1, Πάτσικας 4, Βασιλόπουλος 7, Καραλής 1

 

Ν.Ε.Λ 16 – 5 ΚΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σκορ Περιόδων: 8-1, 5-1, 3-0, 0-3

Σκόρερ Ν.Ε.Λ: Χατζής 6, Πάτσικας 4, Βασιλόπουλος 5, Βίτκος 1

 

Ο.Υ.Κ ΒΟΛΟΥ 9 – 14 Ν.Ε.Λ

Σκορ Περιόδων: 3-3, 1-4, 2-5, 3-2,

Σκόρερ Ν.Ε.Λ: Χατζής 2, Πάτσικας Β. 1, Βασιλόπουλος 8, Καραλής 1, Βίτκος 2

 

Ν.Ε.Λ 11 – 15 Ν.Ο.Π

Σκορ Περιόδων: 3-2, 1-7, 5-4, 2-2,

Σκόρερ Ν.Ε.Λ: Χατζής 1, Πάτσικας  Β. 1, Βασιλόπουλος 8, Ζέππος 1

Η σύνθεση της ομάδα μας

Προπονητής: Κώστας Γαλανόπουλος

Αθλητές: Ευσταθίου, Βασιλόπουλος, Παπαδημητρίου, Πάτσικας, Ζαχόπουλος, Βίτκος, Αντωνούλης Π., Χατζής, Ράπτης, Αντωνούλης Μ., Τσιότρας, Ζέππος, Χατζίνας, Μπανάσιος, Καραλής, Παπαναστασίου.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα περιέπλεξαν την κατάσταση βαθμολογικά και το τέλος των αγώνων βρήκε 3 ομάδες, Ν.Ε.Λ, Νίκη Βόλου, Ν.Ο.Π, να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 9 βαθμούς. Στην τριπλή ισοβαθμία η ΝΕ Λάρισας είχε +3, όπως και ο ΝΟ Πατρών. Η Νίκη Βόλου είχε -6. Η ΝΕ Λάρισας είχε τέρματα 24-21 και ο ΝΟ Πατρών 22-19. Έτσι η Λαρισινή ομάδα, χάρη στην καλύτερη επίθεση της πήρε, δίκαια, την πρώτη θέση και την πρόκριση στους τελικούς.

Η τελική κατάταξη των ομάδων του ομίλου διαμορφώθηκε ως εξής:

Όμιλος Θεσσαλίας

  1. ΝΕ Λάρισας 9

  2. Νίκη Βόλου 9

  3. ΝΟ Πατρών 9

  4. ΟΥΚ Βόλου 3

  5. ΚΕ Κοζάνης 0

 

 

2017-06-21T11:58:15+00:00