Η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας στηρίζει την πόλη μας και τους ανθρώπους της, στηρίζουμε την καινοτομία και, φυσικά, στηρίζουμε τα ίσα δικαιώματα μεταξύ όλων των ανθρώπων.

Ψηφίζουμε (εδώ) κάθε εβδομάδα μέχρι και την 12η Ιουνίου για την Laddroller, η οποία βρίσκεται μεταξύ των finalist, ώστε να κερδίσουν την απαραίτητη χρηματοδότηση που θα ταξιδέψει την καινοτομική εφεύρεση των συμπολιτών μας σε ολόκληρο τον πλανήτη, με σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο!

Περισσότερα για το Laddroller

Δύο αδέρφια από την Λάρισα, ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Πετρωτός και ο software engineer Μάριος-Ερμής Πετρωτός, δημιούργησαν το καινοτόμο αναπηρικό αμαξίδιο Laddroller. Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν ένα μέλλον όπου οι χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων θα μπορούν να σταθούν όρθιοι.

Οι ίδιοι αναφέρουν…

«Συνειδητοποιήσαμε το πρόβλημα όταν αναλάβαμε να τροποποιήσουμε το σπίτι ενός ατόμου με κινητικά προβλήματα εξ’αιτίας τροχαίου ατυχήματος. Όπως χαμηλώναμε τα έπιπλα, τους διακόπτες και κάναμε την τουαλέτα προσβάσιμη, διαπιστώσαμε ότι μπορούσαμε να δημιουργήσουμε τα τέλεια σπίτια για αυτά τα άτομα. Δεν μπορούσαμε όμως να χαμηλώσουμε όλο τον υπόλοιπο κόσμο για αυτούς, όταν δε βρίσκονταν στο σπίτι τους. Έτσι, αρχίσαμε αν αναζητούμε τον τρόπο να σηκώσουμε τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων στο επίπεδο της καθημερινής ζωής τους.»

4 χρόνια έρευνας και 13 πρωτότυπα μετά, το laddroller ήταν γεγονός!

Το laddroller είναι ένα πρωτοποριακό, φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικά προσιτό αναπηρικό αμαξίδιο με δυνατότητα ορθοστάτησης. Μπορεί να σηκωθεί άμεσα σε όρθια θέση απλώς και μόνο χάρη στην ισχύ των τροχών του αλλά και να επιστρέψει στη καθιστή θέση μόνο με μια μικρή βοήθεια από τη βαρύτητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χειροκίνητα όταν οι μπαταρίες του αδειάζουν.

Η επιλεκτική τετρακίνηση και ο μοναδικός του σχεδιασμός του επιτρέπει επίσης να ξεπερνά εμπόδια σε ανομοιόμορφα εδάφη, κράσπεδα πεζοδρομίου και κενά του αστικού περιβάλλοντος. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι κοστίζει τα μισά από τις υπάρχουσες προτάσεις της αγοράς.

Με την υποστήριξή μας η laddroller θα μπορέσει να …

Χρηματοδοτήσει τη πρώτη της παραγωγή, να προωθήσει τη παρουσία της στο ευρύ κοινό και να επεκταθεί διεθνώς ώστε να ενσωματώσει καλύτερα τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων στην κοινωνία. Ο σύγχρονος κόσμος είναι φτιαγμένος για ορθίους αλλά υπάρχουν 65 εκατομμύρια χρήστες αμαξιδίων σε όλο το κόσμο που καθημερινά αντιμετωπίζουν εμπόδια, κοινωνικό και εργασιακό αποκλεισμό αλλά και μία σειρά από επιπλοκές της υγείας τους επειδή είναι μονίμως καθιστοί. Το laddroller δίνει σε αυτούς τους ανθρώπους την κινητικότητα και την αυτονομία που χρειάζονται.

***Ψηφίστε για το Laddroller***

2017-10-02T14:17:46+00:00