Το κολύμπι δεν είναι μόνο διασκέδαση, αλλά είναι πολύ περισσότερα! Στη Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας γνωρίζετε στα παιδιά σας το κολύμπι και τα δημοφιλή σπορ του υγρού στίβου από τους πιο εξειδικευμένους και καταξιωμένους προπονητές της περιοχής μας!

«Διδάξτε τα παιδιά σας να κολυμπούν και θα έχουν μια δια βίου δεξιότητα που θα τα ωφελήσει με πολλούς τρόπους!»

Ας δούμε 5 από τα βασικά οφέλη της κολύμβησης για τα παιδιά μας!

Άσκηση

Η κολύμβηση χρησιμοποιεί κάθε μία από τις μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος και είναι μια φανταστική αερόβια άσκηση. Επιπλέον, είναι μια δραστηριότητα με χαμηλές καταπονήσεις που αυξάνει την ευελιξία, βελτιώνοντας εξαιρετικά την ισορροπία και τη στάση του σώματος! Παράλληλα, παραμένει το άθλημα με τις λιγότερες πιθανότητες να προκληθούν τραυματισμοί στα παιδιά. Έτσι, οι γονείς έχουμε ένα λιγότερο πράγμα για να ανησυχούμε.

Υγεία

Η συμμετοχή σε ένα άθλημα μειώνει τον κίνδυνο παιδικής παχυσαρκίας, η οποία συνδέεται επίσης με τον νεανικό διαβήτη. Η κολύμβηση είναι σημαντική λόγω των καρδιαγγειακών οφελών που προάγουν την υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων – και αυτό είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να γίνει σόλο ή σε μια ομάδα, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου! Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να ανησυχείτε για τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες.

Δύναμη και Συντονισμός

Η κολύμβηση βοηθά στην ανάπτυξη της δύναμης και του συντονισμού του σώματος. Θα πρέπει να συγχρονίσετε το τι κάνουν τα χέρια και τα πόδια σας, μαζί με το συντονισμό της αναπνοής σας και άλλες κινήσεις του σώματος. Ως αποτέλεσμα, το κολύμπι βοηθά στο συντονισμό και τη δύναμη σε πολλές άλλες δραστηριότητες εκτός νερού.

Ασφάλεια στο νερό

Ένα από τα πιο ευεργετικά σημεία της κολύμβησης είναι ότι διδάσκει στο μικρό σας δελφινάκι πώς να παραμείνει ασφαλή μέσα και γύρω από το νερό. Είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για να μην αφήσετε το παιδί σας σταματήσει τα μαθήματα κολύμβησης. Το παιδί σας θα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει οτιδήποτε συμβεί μέσα στο νερό έχοντας την εμπειρία, τη γνώση και την ψυχραιμία, όποτε κι αν χρεαστεί.

Εμπιστοσύνη και Κίνητρα

Πότε ήταν η τελευταία φορά που που βρισκόσασταν στη θάλασσα ή κάποια πισίνα και ακούσατε κάποιον γονιό να φωνάζει με ένταση το όνομα του παιδιού του. Η απάντηση είναι πιθανότατα, η τελευταία φορά που βρεθήκατε στην παραλία. Όταν τα παιδιά σας μάθουν πως να κολυμπούν, θα είναι σε θέση να συμμετέχουν με αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι με το νερό και εσείς θα μπορείτε να απολαύσετε τις στιγμές αυτές με λιγότερο άγχος. Η κολύμβηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διδαχθούν τα παιδιά μας πως να έχουν κίνητρα και πως να αγωνίζονται για περισσότερα. Θα βλέπουν με τον καιρό πόσο καλύτερα γίνονται, πόσο αυξάνεται η δύναμή τους και πόσα περισσότερα και πιο διασκεδαστικά πράγματα μπορούν να κάνουν όταν βρίσκονται μέσα στο νερό.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματά μας, τους προπονητές και τη φιλοσοφία μας μπορείτε να λάβετε επικοινωνώντας μαζί μας καθημερινά στο +30 2411 103094 , από τις 16:00 μέχρι τις 20:00 ή να μας επισκεφθείτε στα νέα μας γραφεία (Ανεξαγόρα και Φ. Πάννα γωνία, έναντι του κλειστού κολυμβητηρίου).

2016-11-07T16:36:40+00:00