Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο πλησιάζουν και η εθνική μας ομάδα έμαθε του αντιπάλους της στον Α’ όμιλο. Μπορεί οι γυναίκες, οριακά, να μην τα κατάφεραν να προκριθούν, αλλά περιμένουμε με ενθουσιασμό και αγωνία την μεγάλη προσπάθεια των αθλητών μας να κάνουν ακόμη πιο γνωστό το Ελληνικό Πόλο στα πέρατα της γης!

Οι αγώνες ξεκινούν την 6η Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν την 20η του ίδιου μήνα. Η κλήρωση έφερε την εθνική μας αντιμέτωπη με τις Σερβία, Ουγγαρία, Αυστραλία, Βραζιλία και Ιαπωνία.

Οι αγώνες της εθνικής μας στον όμιλο έχουν ως εξής:

6 Αυγούστου, Ελλάδα – Ιαπωνία

8 Αυγούστου, Σερβία – Ελλάδα

10 Αυγούστου, Ελλάδα – Ουγγαρία

12 Αυγούστου, Ελλάδα – Βραζιλία

14 Αυγούστου, Αυστραλία – Ελλάδα

Diathesopoulos

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Fina και του Συνδέσμου της με την Τεχνική Επιτροπή Υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο οποίος είχε την τύχη να τραβήξει στην κλήρωση το όνομα της χώρας μας, δήλωσε για την κλήρωση:

«Μία κλήρωση Ολυμπιακών Αγώνων είναι πάντα δύσκολη, δεδομένου ότι συμμετέχουν εκεί οι καλύτερες ομάδες. Υπάρχει όμως ένας κανόνας: Όσο πιο δύσκολος είναι ο όμιλος στον οποίο θα συμμετάσχεις, τόσο πιο εύκολο θα είναι το χιαστί παιχνίδι μετά και το αντίστροφο. Είναι προτιμότερο, λοιπόν, να είμαστε σε ένα δύσκολο όμιλο και έτσι να έχουμε μετά ένα πιο εύκολο το χιαστί παιχνίδι. Στον όμιλο στον οποίο κληρωθήκαμε, για εμένα δεν κάνει «ούτε κρύο, ούτε ζέστη». Για την Εθνική μας, στόχος είναι η είσοδος στην 4άδα και θεωρώ πως πρέπει να κερδίσουμε όλους τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.»

Για την κλήρωση μίλησαν και οι διεθνείς μας Αλέξανδρος Γούνας, Κώστας Φλέγκας και Γιάννης Φουντούλης. 

Gounas

Αλέξανδρος Γούνας

«Όλα είναι ρευστά στον όμιλο μας. Η δική μας απόδοση θα κρίνει πολλά για την μετέπειτα πορεία μας στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι ευτυχές το γεγονός ότι στον όμιλο μας βρίσκεται η Σερβία με την Ουγγαρία. Δύο πολύ δυνατές ομάδες, που σημαίνει ότι τις αποφεύγουμε στους χιαστί αγώνες. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι.

Είναι προτιμότερο να βάζουμε μικρότερους στόχους και να προχωράμε συνειδητοποιημένα παρά να θέσουμε ένα μεγάλο στόχο από την αρχή. Στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.Υπάρχει ομοιογένεια στην ομάδα και αυτό φαίνεται από τις διακρίσεις που έχουμε πετύχει.»

Flegas

Κώστας Φλέγκας

«Έχοντας δει την κλήρωση, από τη μία μπορώ να πω πως δεν υπάρχει εύκολος ή δύσκολος όμιλος, από την άλλη  χαίρομαι που στον όμιλό μας υπάρχει η Σερβία, που φαίνεται να είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες και θα την αποφύγουμε στον προημιτελικό.

Στα παιχνίδια του ομίλου πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι, προκειμένου να κάνουμε το μέγιστο αριθμό νικών, ώστε να έχουμε το καλύτερο ζευγάρωμα στο πρώτο χιαστί. Θεωρώ πως η δεύτερη θέση θα κριθεί ανάμεσα σε εμάς την Αυστραλία και την Ουγγαρία, σε παιχνίδια που πιθανότατα θα κριθούν στο γκολ.  Έχουμε μια σκληρή προετοιμασία μπροστά μας.

Σίγουρα από τη μία δεν είναι μακριά, αλλά από την άλλη τα πάντα ουσιαστικά κρίνονται στο παιχνίδι της φάσης των “8”. Αν περάσουμε από εκεί, τότε όλα είναι πιθανά. Μακάρι να έρθει ένα μετάλλιο.»

Fountoulis

Γιάννης Φουντούλης

«Κατ’ αρχάς, γνωρίζαμε από την αρχή ότι δεν υπάρχει «εύκολη» και «δύσκολη» κλήρωση. Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν σε μια τέτοια διοργάνωση είναι πολύ ισχυρές. Ο δρόμος δεν θα είναι «στρωμένος με ροδοπέταλα» και θα πρέπει να κερδίσουμε τις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Η κλήρωση πάντως, κατ’ εμέ, δεν είναι κακή. Θα αντιμετωπίσουμε δύο παγκόσμιες υπερδυνάμεις, Σερβία και Ουγγαρία, όμως το θετικό που προκύπτει από αυτό είναι ότι δεν θα τις βρούμε μπροστά μας στο χιαστί. Η Αυστραλία είναι επίσης μια δυνατή ομάδα, με την οποία αναμετρηθήκαμε και την είδαμε και στο Καζάν το καλοκαίρι, η Βραζιλία είναι η διοργανώτρια ομάδα και ακολουθεί ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια ενώ η Ιαπωνία θα είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε στην πρεμιέρα και το παιχνίδι αυτό θα θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, ωστόσο θα ξεκινήσουμε να μελετάμε από τώρα, όλο το προπονητικό τιμ και εμείς οι παίκτες, τους αντιπάλους μας, ώστε να μην βρεθούμε προ απροόπτου. Έτσι όπως προέκυψε η κλήρωση, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα συμβεί, καθώς και ο άλλος όμιλος είναι περίπλοκος και δύσκολος. Πάντως, πάντα έχουμε στην άκρη του μυαλού μας την τελική τετράδα, που θα μας φέρει μια «ανάσα» από τα μετάλλια.

Δεν είναι αυτοσκοπός το μετάλλιο, έχουμε όμως αρκετές φιλοδοξίες και ελπίδες για κάτι καλό και πιστεύουμε πως αν πάμε βήμα-βήμα και ταυτόχρονα απολαύσουμε το τουρνουά, μπορούμε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο.»

Η Ναυταυλητική Ένωση Λάρισας αγαπά την εθνική μας ομάδα και εύχεται σε όλους τους αθλητές μία περίοδο προετοιμασίας χωρίς τραυματισμούς, που θα κτίσει  την ομάδα μας έτσι ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα με ένα Ολυμπιακό μετάλλιο!

2017-10-02T14:17:50+00:00