Σε αυτή τη σειρά άρθρων θα αναλύσουμε  αυτό που αποκαλούμε “συνήθειες των πρωταθλητών”. Δεν έχουν εφαρμογή μόνο στην υδατοσφαίριση ή μόνο στα σπορ, αλλά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Οι συνήθειες “χτίζουν” τη ζωή μας. Αν επιλέξουμε να εξελίξουμε  καλές συνήθειες, μπορούμε να γίνουμε επιτυχημένοι σε κάθε “γήπεδο”. Αν εξελίξουμε κακές συνήθειες, τότε θα μας βαραίνουν και θα γίνουν τα δεσμά που μας κρατούν από το να γίνουμε πρωταθλητές.

Είναι πραγματικά θέμα επιλογών και ο καθένας μας θα πρέπει να δει προσεκτικά τη ζωή του και να αποφασίσει ποιες συνήθειες θα πρέπει να κρατήσει και να αναπτύξει και ποιες θα πρέπει να αντικαταστήσει. Μπορεί να χρειάζεται δουλειά, αλλά είναι απλά θέμα εξάσκησης και επανάληψης. Πρώτα καλλιεργούμε τις συνήθειές μας και έπειτα μας καλλιεργούν αυτές.

Η ιστορία του ανθρώπινου γένους είναι γεμάτη από άντρες και γυναίκες που “πωλούν” τον εαυτό τους για λιγότερο από αυτό που αξίζουν. Ο μέσος ανθρωπος κατασταλάζει για πολύ λιγότερα από αυτά που είναι ικανός να επιτύχει. Οι καλές συνήθειες είναι ένας, αποδεδειγμένα, εξαιρετικός τρόπος για να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην επιφάνεια.

Ας δούμε μαζί τις πρώτες τρεις καλές συνήθειες που μας βοηθούν να γίνουμε πρωταθλητές.

Αυτοπειθαρχία

habbits-of-champions-1

Είναι η μητέρα όλων των συνηθειών. Είναι η ικανότητά μας να ωθούμε τον εαυτό μας να κάνει ότι πρέπει να γίνει, όταν πρέπει να γίνει, είτε το θέλουμε είτε όχι. Είναι πολύ δύσκολο να οικοδομήσουμε οποιεσδήποτε καλές συνήθειες χωρίς αυτοπειθαρχία. Είναι το κλειδί για να γίνουμε κυρίαρχοι του εαυτού μας. Κάθε ενέργεια αυτοπειθαρχίας ενισχύει κάθε άλλη αρχή και μας βοηθά να οικοδομήσουμε τις υπόλοιπες συνήθειες που είναι σημαντικές για να γίνουμε πρωταθλητές.

Θετική σκέψη

habbits-of-champions-3

Τα πράγματα που λέμε στον εαυτό μας, κατευθύνουν τη ζωή μας! Αν ξυπνήσεις και πεις στον εαυτό σου “δεν αισθάνομαι καλά” ή κάτι αντίστοιχο, είναι πολύ πιθανό να μην έχεις μια  πολύ καλή ημέρα. Αν ξυπνήσεις και πεις στον εαυτό σου “Σήμερα θα είναι μια υπέροχη ημέρα”, τότε η ημέρα σου θα είναι πιθανότατα πολύ καλύτερη. Να ακούτε τι λέτε στον εαυτό σας ολόκληρη την ημέρα. Κτίζετε τον εαυτό σας ή τον γκρεμίζετε; Η εσωτερική σας φωνή έχει πολύ μεγάλη δυνατή. Να έχετε θετική στάση και να λέτε στον εαυτό σας ότι θα γίνετε πρωταθλητές.

Στάση ευγνωμοσύνης

habbits-of-champions-2

Είναι πολύ σημαντικό να δουλέψουμε όλοι για να εξελίξουμε αυτή τη συμπεριφορά. Να είμαστε ευγνώμονες! Μια απλή άσκηση για να εξελίξουμε αυτή τη συνήθεια είναι η εξής: Γράφουμε σε ένα χαρτί γιατί είμαστε ευγνώμονες χρησιμοποιώντας τρεις στήλες (1. Πράγματα, 2. Άνθρωποι, 3. Άλλα). Τα άλλα μπορεί να είναι ελευθερία, ευκαιρία, φιλία, αγάπη, ευφυΐα, ικανότητες, υγεία, ταλέντα, ειρήνη, πίστη, εμπειρία, ευγένεια. Διαβάστε τη λίστα αυτή τέσσερις φορές την ημέρα και θα γίνετε περισσότερο ευγνώμονες. Το να είμαστε ευγνώμονες και να λέμε «ευχαριστώ» είναι δύο από τις συνήθειες των ανθρώπων που έχουν ανακαλύψει τι σημαίνει να είσαι επιτυχημένος στη ζωή.

Στο επόμενο άρθρο μας θα συνεχίσουμε να αναλύουμε τις συνήθειες που θα μας κάνουν πρωταθλητες, όχι μόνο στα σπορ, αλλά και στη ζωή μας!    

2017-10-02T14:17:47+00:00