Αυτό είναι το 3ο και τελευταίο μέρος της σειράς των άρθρων μας με τις συνήθειες των πρταθλητών. Μία δεκάδα από καλές συνήθειες που μας βοηθούν να γίνουμε κυρίαρχοι του εαυτού μας και όλων αυτών των δραστηριοτήτων που θεωρούμε σημαντικές για τη ζωή μας!

Πρόθεση να αποδεχτείς την ευθύνη

habbits-of-champions-7

Το να είμαστε σε θέση να αποδεχτούμε την ευθύνη για τα λάθη μας, μας βοηθά να τα αναγνωρίζουμε και να βελτιωνόμαστε. Αυτοί που παίζουν το «παιχνίδι» του καταλογισμού ευθυνών δε θα μπορέσουν ποτέ να ανέβουν στην κορυφή και να γίνουν πραγματικοί πρωταθλητές. Οι πρωταθλητές δεν κατηγορούν τους άλλους, συνειδητοποιούν ότι όλοι κάνουμε λάθη, αποδέχονται ταπεινά τις αδυναμίες τους και εργάζονται για να τις ξεπεράσουν και να γίνουν καλύτεροι.

Ζούμε με τον χρυσό κανόνα

habbits-of-champions-10

Συμπεριφερόμαστε στους άλλους με τον τρόπο που θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται. Αυτός είναι πραγματικά ο “Χρυσός Κανόνας”. Είναι ένα απλό μυστικό της ζωής. Ότι δίνουμε, θα λάβουμε. Αν δίνουμε αγάπη θα λάβουμε περισσότερη αγάπη. Αν δίνουμε φιλία θα λαβουμε περισσότερους φίλους. Αν είμαστε καλύτεροι ομαδικοί παίκτες θα παίζουμε σε καλύτερη ομάδα. Ένας πραγματικός πρωταθλητής κατανοεί τη σημασία της ζωής μέσα από το χρυσό κανόνα.

Καλή διαχείριση του χρόνου

habbits-of-champions-8

Είτε θα γίνουμε αφέντες του χρόνου μας, είτε ο χρόνος θα γίνει ο αφέντης μας. Χρησιμοποιούμε με σύνεση το χρόνο μας; Ξοδεύουμε υπερβολικό χρόνο για ασήμαντα ζητήματα και μετά ξεμένουμε από χρόνο για τα σημαντικά πράγματα στη ζωή μας; Η διαχείριση του χρόνου μας είναι ζήτημα προτεραιοτήτων και του να έχουμε στο μυαλό μας τη μεγαλύτερη εικόνα. Τι είναι πραγματικά σημαντικό για τη ζωή μας; Πρέπει να ιεραρχούμε και να σιγουρεύουμε ότι ξοδεύουμε, πρώτα, το χρόνο μας για τις δραστηριότητες που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε τους στόχους μας. Σκεφτείτε το μέσο χρόνο που ξοδεύει ο Έλληνας μπροστά στην τηλεόραση! Το να ξοδεύουμε σοφά το χρόνο μας είναι μια κρίσιμη συνήθεια που μας βοηθά να βελτιονόμαστε και να φτάσουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες στη ζωή.

Ζήστε τη στιγμή

habbits-of-champions-9

Ο Karch Kiraly, ο μεγαλύtερος, κατά πολλούς, βολεϊμπολίστας όλων των εποχών ρωτήθηκε κάποτε πως προετοιμάζεται κανείς για το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο; Η απάντηση του Karch ήταν όμορφη. Απλά είπε: “Δεν προετοιμάζομαι για το χρυσό, πάντα προετοιμάζομαι για τον επόμενο πόντο”. Για να γίνεις πρωταθλητής σε ότι κι αν κάνεις, πρέπει να ζεις την κάθε στιγμή. Κάποτε προπονούσε έναν από καλύτερους “καθαρούς” αθλητές που είχε δει. Ποτέ δεν έφτασε μέχρι εκεί που θα μπορούσε. Γιατί; Αυτός ο συγκεκριμένος αθλητής δε μπορούσε να ξεχάσει την προηγούμενη φάση. Θα έκανε ένα λάθος και μετά θα έμενε κολλημένος εκεί στο λάθος του (μία κακή πάσα, ένα άστοχο σουτ), και αυτό επηρέαζε την επόμενη του φάση. Συνήθως γινόταν όλο και χειρότερος, όσο το παιχνίδι προχωρούσε. Δεν μπορούσε να μένει στο τώρα, στη στιγμή. Μήπως κουβαλάμε μαζί μας τα λάθη του παρελθόντος, ή έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε τα λάθη μας ως ευκαιρίες για να μάθουμε και να τις χρησιμοποιήσουμε στο τώρα; Το να ζούμε τη στιγμή μας βοηθά να βγάλουμε τον πρωταθλητή που βρίσκεται μέσα μας!

—————————————————————

Δείτε το 1ο μέρος των «Συνηθειών των Πρωταθλητών» 

Δείτε το 2ο μέρος των «Συνηθειών των Πρωταθλητών» 

2017-10-02T14:17:46+00:00