Κοντά στη Λάρισα, στο γειτονικό μας Βόλο, χτυπά της τελευταίες ημέρες η καρδιά του γυναικείου πόλο! Εκεί διαξάγεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων γυναικών και η εθνική μας ομάδα, με τη θερμή υποστήριξη του κόσμου, τα πηγαίνει θαυμάσια!

Χθες έκανε την 3η της συνεχόμενη νίκη απέναντι στην Ιαπωνία, τερματίζοντας πρώτη στο όμιλό της και αύριο Παρασκευή αντιμετωπίζει στα προημιτελικά το νικητή του ζευγαριού Καναδάς-Μεξικό.

Στους τρεις αγώνες που έπαιξε η ομάδα μας νίκησε διαδοχικά τη Μεγάλη Βρετανία (4-27), τη Ρωσία (13-16) και την Ιαπωνία (22-8)!

* Το εισιτήριο για τα προημιτελικά έχουν πάρει δίχως αγώνα η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ιταλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες που πήραν την πρώτη θέση στον όμιλο τους.

Volos-youth-women-world-championship-Greece2

Η βαθμολογία στους 4 ομίλους έχει ως εξής:

Α’ Όμιλος

1.Ελλάδα 6β. (65-25) 2.Ρωσία 4 (58-42) 3.Ιαπωνία 2 (50-53) 4.Μεγάλη Βρετανία 0 (18-71)

Β’ Όμιλος

1.Ουγγαρία 6β. (46-16) 2.Βραζιλία 4 (36-25) 3.Νέα Ζηλανδία 2 (25-38) 4.Νότια Αφρική 0 (13-41)

Γ’ Όμιλος

1.Ιταλία 5β. (28-26) 2.Καναδάς 3 (37-35) 3.Αυστραλία 2 (29-29) 4.Ολλανδία 2 (33-37)

Δ’ Όμιλος

1.Ηνωμένες Πολιτείες 6β.(68-16) 2.Ισπανία 4 (69-30) 3.Μεξικό 2 (16-65) 4.Ουκρανία 0 (15-57)

Μετά το τέλος του χθεσινού παιχνιδιού ο συνεργάτης του ομοσπονδιακού προπονητή Γιώργου Μορφέση, Στέφανος Λεάνδρου και η παίκτρια Ιωάννα Χυδηριώτη έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Καταφέραμε και προσαρμόσαμε το παιχνίδι μας σε αυτό της Ιαπωνίας, που αγωνίζεται με ένα ιδιαίτερο τρόπο και τελικά παίξαμε καλά και νικήσαμε. Τα κορίτσια ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες, που τους δώσαμε και αυτό φάνηκε στη νίκη, που πετύχαμε και με τον τρόπο που την πήραμε».

Όσον αφορά στον αντίπαλο, που προτιμά την Παρασκευή , μεταξύ Βορείου (Καναδάς) και Κεντρικής (Μεξικό) Αμερικής, οι οποίοι αγωνίζονται αύριο στο μπαράζ  φαίνεται ξεκάθαρος:

«Δεν είναι θέμα προτίμησης, απλά ο Καναδάς είναι πιο καλή ομάδα και θα είναι αυτός που θα επικρατήσει. Είναι πολύ καλή ομάδα, τον σεβόμαστε, αλλά δεν τον φοβόμαστε. Έχει και συμμετοχή σε τελικό σε αντίστοιχη ηλικία, πέρυσι στη Μαδρίτη τίποτα δεν είναι δεδομένο, αλλά βάσει στατιστικών είναι πιο καλή ομάδα από το Μεξικό. Θα μελετήσουμε το παιχνίδι, έχουμε και την αυριανή  ημέρα, που δεν αγωνιζόμαστε, είμαστε κι εμείς καλή ομάδα και αυτό θα προσπαθήσουμε να δείξουμε και σε αυτόν τον αγώνα».

Volos-youth-women-world-championship-Greece3

Χυδηριώτη: «Ευελπιστούμε για το χρυσό»

«Χθες (σ.σ με τη Ρωσία) κάναμε ένα άσχημο παιχνίδι, αλλά καταφέραμε και νικήσαμε. Σήμερα παίξαμε καλά, ακολουθήσαμε κατά γράμμα αυτά που μας τόνισαν οι προπονητές μας και φθάσαμε σε μια εύκολη νίκη. Για αντίπαλο την Παρασκευή, θέλω το Μεξικό ως πιο εύκολη ομάδα. Τον Καναδά δεν τον γνωρίζω ως ομάδα, αλλά μόνο ως όνομα στον χώρο είναι πιο δύσκολος αντίπαλος.  Είμαστε όμως κι εμείς καλή ομάδα κι έχουμε δείξει  ότι με τις οδηγίες των προπονητών μας τα πάμε καλά και στα δύσκολα. Ευελπιστούμε και θέλουμε όλοι στην ομάδα να κατακτήσουμε το χρυσό».

Εμείς από την πλευρά μας, ως Ναυταθλητική ένωση Λάρισας, να ευχηθούμε στην ομάδα μας να φτάσει στον τελικό και να πάρει το χρυσό μετάλλιο, κάνοντας υπερήφανη τη χώρα μας και όλους εμάς που αγαπούμε τα αθλήματα του υγρού στίβου!

2017-10-02T14:17:57+00:00