Η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας σέβεται και αγαπά τον υγρό στίβο. Μέσω του συλλόγου και της ιστοσελίδας μας προσπαθούμε να προάγουμε τα αθλήματα της πισίνας, την πόλη μας, τη Λάρισα και γενικότερα τον αθλητισμό και τον υγιή τρόπο ζωής για τις μικρές και νεαρές ηλικίες!

Μέσα σε αυτό το πνεύμα, εγκαινιάζουμε μία νέα σειρά άρθρων που αφορούν «θρύλους της πισίνας»! Ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον υγρό στίβο και έχουν να διδάξουν πράγματα σε μικρούς και μεγάλους…

Ο Igor Milanovic ήταν Σέρβος αθλητής της υδατοσφαίρισης (σήμερα πλέον προπονητής), με μία εξαιρετική καριέρα που διήρκησε για 20 ολόκληρα χρόνια. Γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1965 στο Βελιγράδι της τότε Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.

Έπαιξε συνολικά 349 παιχνίδια με την Εθνική του ομάδα και πέτυχε 540 γκολ. Ως παίκτης κέρδισε πολυάριθμα τρόπαια μεταξύ των οποίων 2 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 2 Παγκόσμια Κύπελλα και 3 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

«Στις 13 Μαίου του 2006, μπήκε στο Διεθνές Hall of Fame του Υγρού Στίβου στο Fort Lauderdale των ΗΠΑ.»

Ο Igor Milanovic έχει πει για την υδατοσφαίριση:

“Όταν νομίζεις ότι τα πόδια σου είναι δυνατά, κάνε περισσότερα. Θα κυριαρχήσεις στο άθλημα αυτό, αν τα πόδια σου είναι τα πιο δυνατά μέσα στην πισίνα!”

“Μην είσαι ποτέ τεμπέλης στις πάσες και τα σουτ σου. Να σκέφτεσαι τη στάση του σώματος και την ισορροπία σου στο νερό, κάθε στιγμή! Πάσαρε και σούταρε στην προπόνηση, όπως θα το έκανες και σε ένα επίσημο παιχνίδι. Χρησιμοποίησε τα πόδια σου και να είσαι πάντα σε εγρήγορση!”

“Να είσαι ομαδικός παίκτης! Όταν βοηθάς το συμπαίκτη σου, βοηθάς τον εαυτό σου. Να είσαι περήφανος για τις καλές σου πάσες!”

“Αυτό είναι το μεγαλύτερο μυστικό μου ως σουτέρ: Προσπάθησα να κάνω την πρώτη μου προσποίηση μέρος της υποδοχής της μπάλας!”

Δείτε ένα video-αφιέρωμα στην καριέρα του:

Αναλυτικά οι τίτλοι του:

Ολυμπιακοί Αγώνες

Χρυσό μετάλλιο – Πρώτη θέση 1984 Λος Άντζελες

Χρυσό μετάλλιο – Πρώτη θέση 1988 Σεούλ

Παγκόσμια Πρωταθλήματα

Χρυσό μετάλλιο – Πρώτη θέση 1986 Μαδρίτη

Χρυσό μετάλλιο – Πρώτη θέση 1991 Περθ

Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

Ασημένιο μετάλλιο – Δεύτερη θέση       1985 Σόφια

Ασημένιο μετάλλιο – Δεύτερη θέση       1987 Στρασβούργο

Ασημένιο μετάλλιο – Δεύτερη θέση       1989 Βόννη

Χρυσό μετάλλιο – Πρώτη θέση 1991 Αθήνα

Παγκόσμια Κύπελλα

Χρυσό μετάλλιο – Πρώτη θέση 1987 Θεσσαλονίκη

Χρυσό μετάλλιο – Πρώτη θέση 1989 Δυτικό Βερολίνο

Μεσογειακοί Αγώνες

Ασημένιο μετάλλιο – Δεύτερη θέση       1991 Αθήνα

Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα

Ασημένιο μετάλλιο – Δεύτερη θέση       1985 Κόμπε

Χάλκινο μετάλλιο – Τρίτη θέση 1987 Ζάγκρεπ

 

2017-10-02T14:17:58+00:00