Στη Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας αγαπάμε τον αθλητισμό, λατρεύουμε τα σπορ του υγρού στίβου, την κολύμβηση και τη συγχρονισμένη κολύμβηση. Έχουμε όμως μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας για την υδατοσφαίριση! Με τους καλύτερους και πιο έμπειρους προπονητές της πόλης και μία ακαδημία στα πρότυπα των μεγάλων ακαδημιών, θεωρούμε το πόλο ένα πολύ ιδιαίτερο άθλημα!

Δεν είμαστε όμως οι μόνοι!
Το πόλο είναι ιδιαίτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα αθλήματα και ακολουθούν μερικοί μόνο από τους λόγους που του δίνουν αυτή τη θέση…

Για ένα άθλημα πλήρους επαφής (full contact) το πόλο θεωρείται εξαιρετικά ασφαλές! Σπασμένα κόκαλα, διαστρέμματα, θλάσεις και άλλοι τραυματισμοί από προσκρούσεις είναι πολύ σπάνιοι. Αθλίατροι και προπονητές πιστεύουν πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αθλητές είναι σε σύνδεση με το νερό αντί της ξηράς. Με άλλα λόγια, η ρευστότητα του νερού υπερνικά το ασυγχώρητο, σκληρό έδαφος.

Το Sports Illustrated, το νούμερο 1 αθλητικό περιοδικό στον κόσμο, κατατάσσει την υδατοσφαίριση στη δεύτερη θέση των σπορ όσον αφορά το επίπεδο φυσικής κατάστασης, πίσω, μόνο, από το χόκεϊ επί πάγου. Όταν παίζεις πόλο, ανήκεις στην ελίτ των αθλητών στον κόσμο σχετικά με τη φυσική κατάσταση.

Σημαντική, εκτός της φυσικής κατάστασης είναι και η ανάπτυξη του συντονισμού μεταξύ ματιών και χεριών.

Το πόλο είναι ένα ομαδικό σπορ. Οι ικανότητες σου στην επικοινωνία και τη συνεργασία με τους συμπαίκτες σου ενισχύονται και εξελίσσονται. Η επικοινωνία είναι δύσκολη για κάθε αθλητική ομάδα, αλλά η υδατοσφαίριση περνάει σε άλλο επίπεδο με την προσθήκη του νερού στο στίβο της.

Why-Play-POLO-5

Υπάρχει λόγος που έξω από το Ολυμπιακό στάδιο του Λος Άντζελες, μπροστά στην είσοδό του, υπάρχει το άγαλμα του παίκτη του πολο Terry Schroeder. Είναι γιατί αυτό το άθλημα κάνει το σώμα σου απίστευτο. Οι περισσότεροι παίκτες βλέπουν το σώμα τους να τονίζεται και τους μύες τους να αναπτύσσονται πολύ γρήγορα μετά την έναρξη των προπονήσεων. Μπορεί να χρειάζεται σκληρή δουλειά, αλλά τα αποτελέσματα έρχονται γρήγορα και είναι εμφανή.

Η κοινότητα των αθλητών της υδατοσφαίρισης είναι συνεκτική και δεμένη περισσότερο από κάθε άλλο άθλημα. Η ομαδικές δραστηριότητες και η υποστήριξη των προπονητών είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο που δε το βρίσκεις εύκολα σε άλλα αθλήματα.

Το άρθρο αυτό θα μπορούσε να συνεχίζει για πάρα πολύ ώρα, θα μπορούσε να γίνει βιβλίο! Αν όμως διαβάσατε μέχρι και αυτό το σημείο, σας προκαλούμε να δοκιμάσετε το πόλο!

Why-Play-POLO-2

Μην σας φοβίζει και μη σας αποθαρρύνει η σκληρή δουλειά που απατείται! Δεχτείτε την πρόκληση και κάντε τη σύγκριση! Δε πρόκειται να δουλέψετε τόσο σκληρά παίζοντας κοινά σπορ και δεν πρόκειται να γίνετε τόσο υγιείς, να είστε σε τέτοια φόρμα, και με τόσο σημαντικούς φίλους για μια ζωή!

Γι’ αυτό πέστε στην πισίνα! Το νερό είναι υπέροχο!

Ρωτήστε μας για τα παιδιά σας!
Μάθετε τον τρόπο που δουλεύουμε, και ελάτε, καθημερινά τις απογευματινές ώρες, στο χώρο του κολυμβητηρίου της Λάρισας, για να γνωριστούμε από κοντά!

2017-10-02T14:17:57+00:00