Οι προπονητές των ομάδων πόλο της Ναυταθλητικής Ένωσης Λάρισας ταξίδεψαν λίγες ημέρες πριν στο Βελιγράδι, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προπονητών Υδατοσφαίρισης (WWPCA).

Οι Κώστας Γαλανόπουλος και Γιάννης Θεοχάρης, μέλη της ομοσπονδίας, είχαν τη χαρά να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με προπονητές από όλο τον κόσμο και να παρακολουθήσουν σεμινάρια της ομοσπονδίας με εισηγητές ζωντανούς θρύλους του πόλο!

*Εκεί, είχαν την ευκαιρία να δώσουν από κοντά τα συγχαρητήρια και τις ευχές τους στον ομοσπονδιακό προπονήτη της Εθνικής ομάδας των ανδρών της χώρας μας, Θοδωρή Βλάχο.

Coach-Seminars-Belgrade-Thodoris-Vlachos

Γιάννης Θεοχάρης και Κώστας Γαλανόπουλος με τον προπονητή της Εθνικής ανδρών της Ελλάδας, Θοδωρή Βλάχο!

Στα σεμινάρια έγινε στατιστική ανάλυση και σύγκριση του παγκοσμίου πρωταθλήματος της FINA στο Καζάν και των προηγούμενων μεγάλων διοργανώσεων, όπως το Final Six του Ευρωπαϊκού στη Βαρκελώνη και των Ολύμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Παράλληλα, συζητήθηκαν  οι νέες τάσεις στον τρόπο παιχνιδιού και αναλύθηκαν οι στατιστικοί αριθμοί και ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους προπονητές στις ομάδες τους.

Όταν, βέβαια, λέμε ότι εισηγητές στα σεμινάρια ήταν οι καλύτεροι στον πλανήτη, δεν υπερβάλλουμε!

Ο Κροάτης Ratko Rudić με 36 μετάλλια στις κορυφαίες διοργανώσεις ως προπονητής, θεωρείται ο πιο πετυχημένος όλων των εποχών. Αυτή την εποχή, έχει τη θέση του προπονητή της Εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι στο Ρίο.

Coach-Seminars-Belgrade-Ratko Rudić

Γιάννης Θεοχάρης και Κώστας Γαλανόπουλος με τον κορυφαίο προπονητή στον κόσμο, Ratko Rudić!

Ο Σέρβος Dejan Udovičić, μέσα σε 10 μόλις χρόνια ως προπονητής, έχει ήδη χρυσά μετάλλια με την Εθνική ομάδα της Σερβίας στα παγκόμια πρωταθλήτματα του Βελιγραδίου το 2006, της Ρώμης το 2009 και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόβεν το 2012, ενώ κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου. Σήμερα είναι ο προπονητής της Εθνικής ομάδας ανδρών των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής.

Coach-Seminars-Belgrade-Dejan Udovičić

Γιάννης Θεοχάρης και Κώστας Γαλανόπουλος με τον κορυφαίο προπονητή, Dejan Udovičić!

Ο δικός μας Γιάννης Γιαννούρης, θρύλος του πόλο στη χώρα μας. Ο Γιαννούρης στράφηκε στην προπονητική πολύ νωρίς στην καριέρα του, μόλις στα 24 του χρόνια. Είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε της ακαδημίες της Βουλιαγμένης και του ΠΑΟ στην υδατοσφαίριση, έχει δουλέψει ως προπονητής σε πολλές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αυτή την εποχή βρίσκεται στην Πεσκάρα της Ιταλίας, στη δεύτερη θητεία του εκεί, προσπαθώντας να επιστρέψει την ιστορική ομάδα στη θέση της στην πρώτη κατηγορία. Παράλληλα, αφού απέρριψε ως ανέφικτη την πρόταση της Γαλλικής Ομοσπονδίας Υδατοσφαίρισης για προπονητής της Εθνικής και ο άνθρωπος που θα οδηγούσε τους Γάλλους στους Ολυμπιακους Αγώνες του Ριο, δέχτηκε τη θέση του γενικού συμβούλου, του ανθρώπου που θα οργανώσει τις εθνικές ομάδες της Γαλλίας, με σκοπό να πετύχει τη συμμετοχή τους σε επόμενες μεγάλες διοργανώσεις.

Η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας και όλοι οι συνεργάτες μας προσπαθούμε ενεργά να αυξήσουμε το επίπεδο του πόλο στην πόλη μας τη Λάρισα και να μεταφέρουμε στο σύλλογό μας, νέα ήθη, νέα πρότυπα και νέες ιδέες, ακολουθώντας τις εξελίξεις στο αγαπημένο μας άθλημα!

2017-10-02T14:17:50+00:00